Forfatterne
Teksten læst højt
Kapitel 1: Sundhed
Kapitel 2: Energi
Kapitel 3: Energigivende stoffer
Kapitel 4: Vitaminer, mineraler og vand
Kapitel 5: Fordøjelsen
Kapitel 6: Vægt
Kapitel 8: Livsstilssygdomme og forebyggelse
Kapitel 9: Kostformer og sundhed
Kapitel 10: Mad, miljø og sundhed
Litteratur
Litteratur
Anbefalinger for den danske institutionskost. Fødevaredirektoratet, 2000
Alkohol og festkultur i gymnasiet. Sundhedsstyrelsen, 2006
Astrup, Arne m.fl.: Menneskets ernæring. Munksgaards Danmark, 2001
Astrup, Toubro, Buemann: Kulhydrat bliver ikke til fedt. Aktuel naturvidenskab, 2003/4
Danskernes kostvaner 2000-2002. Danmarks fødevareforskning, 2005
Danskernes sundhed mod år 2000. København: DIKE, 1997
Dietrichs, Espen m.fl.: Den forunderlige krop. Munksgaard Danmark / Dafolo Forlag, 1999
EU’s Folkesundhedsprogram.
www.europa.eu.int/comm/health
Egenomsorg – et særlig perspektiv på forebyggelse og sundhedsfremme.
www.sst.dk/metodekataloget
Hessov, Ib: Klinisk ernæring. København: Munksgaard Danmark, 2003
Jegstrup, Bente: Grønne tabel råvarer. Kosttabelforlaget, 2004
Kamper-Jørgensen, Finn: Forebyggende sundhedsarbejde. Munksgaard Danmark, 2002
Kostrådene 2005: En rapport fra Ernæringsrådet og Danmarks fødevareforskning, 2005
Larsen, Vagn m.fl.: Biologisk minilex. Gyldendal, 2003
Linning, Alice: Ernæringslære. Erhvervsskolernes Forlag, 2004
Maden hos indvandrer og flygtninge i Danmark. Publikation fra Fødevarestyrelsen
Nedergaard, Gustav: Human ernæring, Arhus: Nucleus forlag, 2006
Nordiska näringsrekommendationer 1996. Nordiska Ministerråd
NNR 2004. Nordisk Ministerråd
Obesity: preventing and managing the global epidemic. Report of a WHO consultation on obesity. WHO Technical Report, series, no. 840, 2000.
Pedersen, Thorvald: Kemien bag gastronomien. Nyt nordisk forlag Arnold Busck, 2002
Regerings sundhedsprogram "Sund hele livet". Indenrigs- og Sundhedsministeriet
Statistik 2002: Alkohol, narkotika og tobak. Sundhedsstyrelsen
Sund hele livet – de nationale mål og strategier for folkesundheden 2002-10. Regeringen, 2002
Sundhedsloven. Lov nr. 446 af 24.06.2005
Sundhed for alle i det 21. århundrede – WHO,
www.who.int
Tobaksrygning og rygestop: Konsekvenser for sundheden!. Sundhedsstyrelsen, 2004
Von der Lieth, Vibeke og Marianne Looft: Anatomi og fysiologi. Munksgaard
WHO. Sundhed for alle i det 21. århundrede. Rammen for sundhed for alle politikken i WHO’s europæiske region. København: Dansk Sygeplejeråd i samarbejde med Sundhedsministeriet; 1998
Wøjdemann, Svenn: Kemien vi spiser. Malling Beck, 1995. Danmark, 2001
Zink, Orla: Den komplette vitamin og mineral guide. Aschehoug, 2002
Login
Brugernavn:
Password:
Begge felter skal udfyldes.
Login mislykkedes!
Login